15 apr. 2014

Det är dryga tider att ta sig igenom

Jag får mejl från världens gulligaste Lachlan som kommit till Sverige från Australien under några år. Han skriver att när han läser om Otto för 100 år sedan visar kopplingen mellan vardagsliv och politik att inte så mycket har ändrats egentligen. Det påminner mig lite om min resa hit skriver han sedan, och lägger till att kanske skulle han ha bytt namn till något mer svenskt. De skriver om nästan samma saker som folk lägger upp på Facebook idag, fortsätter han; problem med pengar, dumma chefer och att starta ett förhållande efter första dejten. Att de pratar så lite om kriget funderar han också över. Kanske blev det en ”vardagsgrej” som alla blev vana vid – precis som nuförtiden faktiskt, avslutar han.

Från familjen i Danmark skriver Modern från Kungliga hufvudstaden Köpenhamn att Fadern besökt en arkitekt i jakten på arbete och ordentligt betalt sådant. Det är dryga tider att ta sig igenom, skriver hon. Året är 1916 och det är alldeles i början på sommaren.
Ottos yngre bror Hans skriver några rader och han kan berätta att han äntligen fått ett hett eftertraktat arbete. Att det är i Köpenhamn förstår man för innan han får egen bostad så bor han hos brodern Sören. Båda hälsar till fröken Vera så alltså finns hon fortfarande med i bilden.

Se brev nr 10 på Danska brev

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar