11 aug. 2014

Om Anine överlever så går det nog ett år tills hon kan arbeta

Det byggs i Stadsgården. Här kommer Otto att ha sitt kontor
Första världskriget kommer att pågå ytterligare åtta månader. Men detta är både föräldrarna i Mariebo och Otto okunniga om.
Otto har varit på resa i Finland, tydligen för att göra inköp till firman han nu förestår i Stockholm. Firman Herman Gotthardt handlar med allehanda skeppsartiklar.

Föräldrarna har följt sonens resväg på kartan och när de samtidigt i tidningen läste om konflikten mellan de röda socialdemokraterna och den vita konservativa sidan blev de förståeligt nog rädda.

Mitt under brinnande världskrig blossade konflikten i Finland upp och stöddes av Ryssland och Tyskland på olika sidor. Då var Otto där, men slapp ut, dock blev han av med varorna han inhandlat.

Modern rapporterar om Sös tillstånd. Hon har nu legat tre hela månader på sjukhus och är mycket svag.
Fadern skriver om arbete han fått på ön Fejö. På Lolland finns inget arbete att få. För att kunna dra igång projekten med byggnationen på Fejö har han tillåtit sig att låna av Ottos pengar. Men de skall snart bli insatta igen, lovar han.

Fadern avslutar med några ord om dotterns mycket vacklande hälsa. Att arbeta, vilket då i högsta grad var förutsättning för att klara liv och försörjning, menar han verkar mycket avlägset för henne.

Läs brev nr 28 på Danska brev

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar