11 sep. 2014

Kära lilla Moder

Ottos Moder Ane Hansine får ett postkort
Ottos mor kom till världen i september 1858 som Ane Hansine Jocchumsen. Hon gifte sig med Hans Peder Jensen, sedermera murarmästare på Lolland. Ane Hansine fick sju barn varav fem nu är i livet. Två av dem bor utomlands. Einar har länge bott i Oslo eller i Kristiania som staden då fortfarande heter. Och Otto bor sedan 1914 i Sverige.

De första åren bodde Otto i Malmö, men flyttade snart till den kungliga hufvudstaden Stockholm. I ett tidigare brev skrev Modern till Otto att då när han bodde i Malmö kunde hon hälsa på för då var inte avståndet så långt. Men omständigheterna har blivit sådana att Modern, Ane Hansine, har kunnat hälsa på sonen även i Stockholm. Det har gått bra för Otto i arbetet, han har gift sig med Anna och fått en liten son, Sten Otto. Otto har säkert betalat den långa och säkert dyra tågresan mellan Mariebo på Lolland och den Stockholmska metropolen.

När Modern fyllde 60 år kunde vi läsa att hon var på väg till sanatoriet med sin döende dottern Anine. Tre år har passerat. Nu skriver Otto ett av hans få bevarade epistlar. Året är nu 1921.

Läs brev nr 34 på Danska brev

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar